Počela izgradnja leve trake obilaznice oko Beograda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je obilaznica oko Beograda veoma važna za dobijanje „trke“ sa Rumunijom i Bugarskom za preuzimanje putnika koji idu za Grčku ili Tursku.

Vučić je, posle obilaska radova na obilaznici oko Beograda, izrazio uverenje da će i najveći deo robnog transporta, kamionima, ići preko naše zemlje kada završimo ovaj put.
Detaljnije

Asfaltiranje seoskih puteva u Opštini Koceljeva

Meštani Protića male u Brdarici, prvi put u istoriji sela imaju asfaltni put. Svaki dan bez padavina, putari koriste da dovrše deonicu dugu devet kilometra koja selu obezbeđuje bolje uslove za život i najkraći put preko Debrca i Obrenovca do Beograda.

Stanovnici sela zadovoljni, idu, kažu bolje i lakše.

„Do sad smo živeli teško, nije bilo asfalta, kaljavi smo izlazili na put, ovo znači mnogo za selo, za sve“, objašnjava jedan meštanin.  Detaljnije

Visok nagib smeta vozačima

Most preko reke Raške u naselju Jalija završen je na vreme. Preduzeće za puteve „Novi Pazar put“ je ispoštovalo rok i most je trebalo da bude upotrebi.

Kad je posao završen, ispostavilo se da mora na „korekciju“. Lokalna samouprava je, upravo, raspisala tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije „za uklapanje konstrukcije sa pristupnim saobraćajnicama sa obe strane reke“. Detaljnije

Mali: Tramvajem preko Mosta na Adi za 18 meseci

Beograđani traže i šine preko Mosta na Adi. Pre dva dana smo objavili i tender, to će biti završeno za 18 meseci, kaže gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Izvor: Tanjug

(Foto: Thinkstock)

(Foto: Thinkstock)

Izgradnja vrtića, parkova, sređivanje fasada, asfaltiranje, kao i postavljanje tramvajskih šina na Mostu na Adi, najčešći su predlozi koji građani daju u okviru projekta „Da se radi i gradi po tvom“, kaže gradonačelnik Siniša Mali i dodaje da je veliki odziv građana da učestvuju u projektu. Detaljnije

Rumunija „za“: Kreće auto-put Pančevo – Temišvar?

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović razgovarala jes potpredsednikom Vlade Rumunije Jon-Marselom Ćolakuom o saradnji dve zemlje

Izvor: Beta

(Foto: Thinkstock)

(Foto: Thinkstock)

Razgovarali su, između ostalog, i o projektu izgradnje auto-puta Pančevo -Temišvar.

Mihajlović, koja je i potpredsednica srpske Vlade, rekla je da je Srbija za taj projekat bila zainteresovana i ranije i da je važno da postoji i jasan stav Rumunije da želi realizaciju projekta i postizanje dogovora o izradi projektno-tehničke dokumentacije, saopštio je njen kabinet. Detaljnije

Koridori traže mlade inženjere, prijavite se

Koridori Srbije objavili su na sajtu konkurs za master inženjere građevinarstva, saobraćaja, elektrotehnike i šumarstva.

Izvor: Tanjug

(Foto: Thinkstock)

(Foto: Thinkstock)

Kako se navodi u saopštenju Koridora, mladi inženjeri će imati priliku da učestvuju u realizaciji najvećih infrastrukturnih projekata u zemlji.

Za njih će to biti prilika da steknu jedinstvena iskustva u izgradnji auto-puteva i vođenju projekata na poslovima stručnog nadzora i predstavnika investitora, ocenjuje se u saopštenju Koridora.

Detaljnije