MENJAJU PRAVAC IBARSKE MAGISTRALE: Evo kako će ona izgledati

Foto: JP „Putevi Srbije“ / Promo

Kako objašnjavaju u „Putevima Srbije“, magistrala će biti „ispravljena“ i proširena u zoni ukrštaja sa kružnim putem Rakovica – Železnik. Ibarska će tako od Petlje Orlovača nastavljati pravo (bez krivina) i prolaziti kroz obod parka „Borići“. Pravcu magistrale će celom dužinom biti blago zakrivljen, bez naglih i opasnih krivina. Kada je reč o petlji „Petlovo brdo“, biće izvedena samo prva faza projekta, što znači da se neće se graditi prilazi kroz park „Borići“.

Foto: Google Street View / screenshot

„Putevi Srbije“ uradili su novi projekat nakon četiri godine pregovora sa građanima, koji su marta 2013. godine uložili žalbu Evropskoj investicionoj banci, zbog plana da se na mestu parkića „Borići“ izgradi petlja.

– Biće očuvan gotovo celokupni zeleni pojas u okviru park šume „Borići“ (87 odsto), to jest biće sačuvano više od 1.400 stabala. Stabla koja će biti posečena za potrebe prolaza Ibarske magistrale kroz obod park-šume „Borići“ biće kompletno nadoknađena intenzivnim pošumljavanjem, odnosno zasadom novih mladica u zoni park šume. U ove svrhe je, uz uključenje JP „Zelenilo Beograd“, izrađen i poseban projekat ozelenjavanja koji će se realizovati tokom izgradnje petlje. Ibarska magistrala biće proširena sa suprotne, nenaseljene strane u odnosu na naselje Petlovo brdo. Postojeća magistrala u zoni komercijalnih sadržaja ostaje na svom mestu i nijedan postojeći objekat neće biti ugrožen realizacijom projekta – navode u „Putevima Srbije“.

Osim toga, u šumi će biti izgrađeno dečje igralište, a ona će biti zaštićena od buke posebnim zidom.

Na mestu ukrštanja magistrale sa Ulicom Đuje i Dragoljuba biće izgrađena kružna petlja.

Ibarska magistrala kod Orlovače

Foto: Google Street View / screenshot Ibarska magistrala kod Orlovače

– Zahvaljujemo se svim građanima, udruženjima građana i drugim zainteresovanim strankama koje su svojim učešćem u pregovorima, davanjem predloga i sugestija omogućili da se prvobitno projektno rešenje izmeni na način koji podrazumeva bezbedno odvijanje saobraćaja na ovom delu magistrale uz istovremeno neutralisanje negativnih uticaja projekta kako na prirodno tako i na socijalno okruženje – rekli su u „Putevima Srbije“.

Šta su tražili građani, a šta „Putevi Srbije“

Predstavnici EIB su oktobra 2013. godine bili u Beogradu i posetili park, gde su razgovarali sa okupljenim građanima koji su istakli važnost šume za njihov svakodnevni život i to ne samo kao zaštitu od zagađenja i buke, već i kao mesta za rekreaciju. Oni su kazali i da strahuju od blizine buduće petlje, zagađenja i buke koja bi nastala, a ukazali su i na to da je šuma posađena kao zaštita od erozije zemljišta.

Predstavnici banke razgovarali su tada i sa zaposlenima u „Putevima Srbije“ koji su odgovorili da je reč o lokalnom projektu sa sa ograničenim uticajem na stanovništvo i okolinu. Građani, tvrdili su, ne bi bili ugroženi, bile bi preduzete i mere za smanjenje zagađenja, kao i praćenje paramatera. Oni su istakli i veliku važnost ovog projekta upozoravajući da je postojeća petlja jedna od najopasnijih u Srbiji.

Predstavnici banke razgovarali su i sa lokalnim i republičkim vlastima, delegacijom Evropske komisije, kancelarijom EIB…

U svom izveštaju predložili su rešavanje problema medijacijom.

http://www.blic.rs/vesti/beograd/menjaju-pravac-ibarske-magistrale-evo-kako-ce-ona-izgledati-na-prilazu-beogradu/cxrx31p

Komentari za ovaj članak su obustavljeni.