Maksimalna brzina na auto-putevima u Srbiji može biti …

Na putevima u Srbiji se tokom vikenda i zbog smene turista očekuje pojačan saobraćaj, saopštio je Auto moto savez Srbije. Oprezna vožnja je neophodna a iz Vlade Srbije najavljuju mogućnost da maksimalna brzina na auto-putevima u Srbiji može  da bude povećana sa 120 na 130 kilometara na sat kao što je slučaj u evropskim zemljama.

Zorana Mihajlović,potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja infrastrukture prilikom obilaska radova na izgradnji Koridora 10 je rekla da podržava meru Ministarstva unutrašnjih poslova da se vozačima meri srednja brzina na auto-putu ali i da će predložiti da se maksimalna brzina na auto-putu poveća.

“Mislim da je ta mera dobra, postoji i u drugim državama. Uskoro ćemo imati najmoderniji auto-put i treba razmišljati o tome i razgovarati sa svima u tom lancu bezbednosti da dođemo na one evropske brzine za autoputeve, a to je 130 km na sat. Biće to jedan od mojih predloga. Mislim da mi to možemo jer puno ulažemo u održavanje puteva i ja ću pokrenuti to pitanje“, kaže Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade.

S obzirom da letnja turistička sezona donosi novi talas turista , veća je gužva na auto-putu. Najopterećeniji je koridor 10 u smeru ka Bugarskoj i Makedoniji. Zbog većeg priliva vozila moguća su i nešto duža zadržavanja na pojedinim naplatnim rampama i graničnim prelazima, saopštio je Auto moto savez Srbije. Srazmerno većem broju vozila i pojačanom saobraćaju koji je karakterističan tokom leta, povećava se i broj saobraćajnih nezgoda a iz AMSS upozoravaju vozače da su najčešći uzroci neprilagođena brzina, umor za volanom, vožnja pod dejstvom alkohola i nepoštovanje saobraćajnih propisa.

http://www.rtv-vranje.rs/index.php?option=com_k2&view=item&id=16244:maksimalna-brzina-na-auto-putevima-u-srbiji-moze-biti-povecana-na-130-kilometara&Itemid=239

Komentari za ovaj članak su obustavljeni.